greek-salad-263747_960_720

מתכוני דיאטת סאות' ביץ'

לדיאטה ישנם 3 שלבים ובכל שלב המאכלים ה"אסורים" וה"מותרים" משתנים.

בשלב הראשון יש להימנע מפחמימות(לחמים, עוגות, מאפים שונים, פסטה ועוד),חלב, גלידות, תפוחי אדמה, מוצרי סויה( לדוגמא:טופו), גזר, בשר בעל אחוזי שומן גבוהים, מיצי פירות, יוגורט מכל הסוגים, פירות, דגני בוקר, שיבולת שועל, אלכוהול, שמנת, סלק, תירס, קרקרים וגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים.

המאכלים המותרים הם: גבינות רזות, בשר רזה-הודו או חזה עוף ללא העור, כל סוגי הדגים, ירקות, בוטנים, אגוזים, ביצים, פיסטוקים, קטניות, שמן זית ושמן קנולה.

בשלב זה יש לאכול 3 ארוחות עיקריות ו2 ארוחות ביניים, עד תחושת שובע.

תפריט לדוגמא לשלב הראשון:

ארוחת בוקר:

פסטרמה.

שתי ביצים.

ירקות חתוכים.

ארוחת  ביניים 1:

ירקות

גבינה לבנה רזה.

ארוחת צהרים:

עוף בגריל

סלט ירקות עם שמן זית.

ארוחת ביניים 2:

עגבניות

גבינות קוטג' דלת שומן.

ארוחת ערב:

דג.

ירקות מאודים.

מתכון מומלץ לארוחת ביניים:

  • גספאצ'ו- מרק עגבניות קר
  • 2 וחצי כוסות מיץ עגבניות או ירקות.
  • כוס עגבניות קצוצות וקלופות ללא הגרעינים.
  • חצי כוס סלרי קצוץ.
  • חצי כוס פלפל ירוק קצוץ.
  • חצי כוס מלפפון קצוץ
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ.
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן.
  • שן שום גדולה כתושה.
  • חצי כפית מלח.
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • לערבב הכל יחד, לכסות, לצנן למשך הלילה ולהגיש קר.

בשלב השני ניתן לשלב כמה מהמזונות ה"אסורים" מן השלב הראשון אך בכמות קטנה (פחמימות מורכבות, אורז מלא, לחם מלא , חלב דל שומן, יין אדום ואת רוב הפירות) המזונות שעדיין יש "להזהר" מהם: אבטיח, אננס, קמח לבן ומאפיו, תפוחי אדמה, סלק, בננה, גזר ודבש.

בשלב השלישי יש לשמור על עקרונות הדיאטה והוא אינו כולל הגבלות מיוחדות.

ייעוץ נטורופתי חינם

הצטרפו לקבוצת פליאו בפייסבוק וקבלו תשובות מנטורופתית ND מוסמכת אודות הדיאטה הבריאה והמובילה בעולם.