לדיאטה ישנם 3 שלבים ובכל שלב המאכלים ה"אסורים" וה"מותרים" משתנים.
בשלב הראשון יש להימנע מפחמימות(לחמים, עוגות, מאפים שונים, פסטה ועוד),חלב, גלידות, תפוחי אדמה, מוצרי סויה( לדוגמא:טופו), גזר, בשר בעל אחוזי שומן גבוהים, מיצי פירות, יוגורט מכל הסוגים, פירות, דגני בוקר, שיבולת שועל, אלכוהול, שמנת, סלק, תירס, קרקרים וגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים.
המאכלים המותרים הם: גבינות רזות, בשר רזה-הודו או חזה עוף ללא העור, כל סוגי הדגים, ירקות, בוטנים, אגוזים, ביצים, פיסטוקים, קטניות, שמן זית ושמן קנולה.
בשלב זה יש לאכול 3 ארוחות עיקריות ו2 ארוחות ביניים, עד תחושת שובע.
תפריט לדוגמא לשלב הראשון:
ארוחת בוקר:
פסטרמה.
שתי ביצים.
ירקות חתוכים.
ארוחת ביניים 1:
ירקות
גבינה לבנה רזה.
ארוחת צהרים:
עוף בגריל
סלט ירקות עם שמן זית.
ארוחת ביניים 2:
עגבניות
גבינות קוטג' דלת שומן.
ארוחת ערב:
דג.
ירקות מאודים.
מתכון מומלץ לארוחת ביניים:
- גספאצ'ו- מרק עגבניות קר
- 2 וחצי כוסות מיץ עגבניות או ירקות.
- כוס עגבניות קצוצות וקלופות ללא הגרעינים.
- חצי כוס סלרי קצוץ.
- חצי כוס פלפל ירוק קצוץ.
- חצי כוס מלפפון קצוץ
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ.
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ בן יין לבן.
- שן שום גדולה כתושה.
- חצי כפית מלח.
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- לערבב הכל יחד, לכסות, לצנן למשך הלילה ולהגיש קר.
בשלב השני ניתן לשלב כמה מהמזונות ה"אסורים" מן השלב הראשון אך בכמות קטנה (פחמימות מורכבות, אורז מלא, לחם מלא , חלב דל שומן, יין אדום ואת רוב הפירות) המזונות שעדיין יש "להזהר" מהם: אבטיח, אננס, קמח לבן ומאפיו, תפוחי אדמה, סלק, בננה, גזר ודבש.
בשלב השלישי יש לשמור על עקרונות הדיאטה והוא אינו כולל הגבלות מיוחדות.