paying-1438142_960_720

תזונה לאחר ניתוח שרוול: כל הכללים המלאים

תזונה לאחר ניתוח שרוול היא לא משהו שיש לה מדריך רשמי, אבל כאן ננסה לתת לכם הנחיות שיעזרו לכם לבנות תפריט בסיסי. ממש לאחר הניתוח אוכלים רק נוזלים למשך יומיים או שלושה. זהו תפריט מיימי במיוחד שכולל מים, מרק, תה ושאר נוזלים, שנועד להרגיל את הבטן למבנה החדש שלה.

אם לאחר ארבעה ימים לא נתקלים בבעיות אפשר להוסיף מוצרי חלב שונים. שבוע אחרי הניתוח אפשר להוסיף מוצקים רכים, וכן אוכל מבושל טחון הכולל בשר, טונה, פירה או דייסה. תזונה זו זהה להמלצות לאחר ניתוח טבעת.

תזונה לאחר ניתוח שרוול בחודש הראשון

יש להקפיד על התזונה, ולשמור על שלבי תזונה מסודרים. בין ההנחיות לאכילה:
הפרדה בין אוכל לשתייה, ושתיית מים 15 דקות לפני הארוחה או 30 עד 45 דקות אחרי הארוחה, שתיית 2 עד 3 ליטר מים ביום, אין לשתות משקאות מוגזים, יש לצרוך מולטי ויטמין ללעיסה, חשוב לאכול לאט, להתרכז באוכל ולטחון אותו טוב בפה, כדאי לאכול כמויות קטנות, יש להפסיק לאכול כשמרגישים שובע, גם אם נשאר מזון בצלחת.

יש להקפיד על זמני ארוחות קבועים ולא לנשנש בין ארוחות, להקפיד על מזון דל שומן ללא סוכר, יש להפסיק לאכול לפחות שעתיים לפני השינה. אין לקחת תרופות משלשלות. רצוי לשלב גם פעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע, ולהתחילה ללא מאמץ רב או הרמת משקולות.

בשלב א' לאחר ניתוח טבעת

יש לאכול נוזלים צלולים. מדובר על יום עד 3 ימים אחרי הניתוח, אז שותים מים, מרק צח (מסונן היטב), ג'לי, מיצים טבעיים מסוננים לדוגמה: תפוחים, אגס, ענבים, אפרסק, מנגו). לחולי סוכרת מומלצים מיצים ללא סוכר. השתייה צריכה להיות בטמפרטורת החדר או פושרת. כדאי לשתות לאט בלגימות קטנות או בעזרת כף. כמות השתייה המומלצת: חצי כוס עד כוס כל פעם, סה"כ 2 עד 3 ליטר נוזלים ליום. מיצים מפרי הדר כמו: לימונדה, אשכוליות או תפוזים. אין לשתות קפה שחור או נס קפה, ואין להשתמש בקשית.

בשלב ב'

נוזלים, יש להתמיד מיום 4 עד שבוע. מומלץ לצרוך מיצי פירות שונים, מיצי פרי הדר עגבניות וגזר, חלב, משקאות חלב (כגון: יוגורט, לבן, ריוויון) עד 3% ללא חתיכות פרי, מעדנים דיאט, גבינה לבנה עד 5% , מרק ירקות טחון בבלנדר ומסונן היטב (ללא חתיכות מוצקים, ללא שמנת). אין לצרוך נס קפה, קפה שחור, תה, מרק צח, משקאות דיאט לא מוגזים. אין לשתות יותר מ 200- מ"ל ( 1 כוס) בבת אחת, על מנת למנוע תחושת לחץ ובחילות.

בשלב ג'

בשלב זה תזונה לאחר ניתוח שרוול משנה פאזה. אפשר לשלב מזון מרוסק למחית. התקופה היא משבוע לאחר הניתוח למשך שבועים. מומלץ לאכול אוכל במרקם דייסתי או מרוסק בבלנדר למחית. בנוסף לנוזלים ולמאכלים המותרים עד כה ניתן לאכול: . דייסות: סולת או קורנפלור על בסיס מים או חלב 1%, ירקות: תפוח אדמה, בטטה, גזר, קישואים ודלעת,מקולפים, מבושלים ומרוסקים למחית. ניתן לאכול בנוסף עגבנייה מקולפת ומגורדת. יש להימנע מאכילת ירקות שלא מופיעים ברשימה זאת. פירות: תפוח עץ, אגס, אפרסק, משמש ובננה, ללא סיבים, מקולפים ומרוסקים למחית. יש להימנע מאכילת פירות שלא מופיעים ברשימה זאת. בשר: עוף, הודו או דגים ללא עצמות מבושלים היטב
ומרוסקים בבלנדר. שמן: מותר 3 כפיות שמן זית או קנולה ליום. ביצה: רכה או קשה מגורדת דק. כמות המותרת על פי המלצת הדיאטנית. אין לנסות מזונות מוצקים.

בשלב ד'

תזונה רכה דלת סיבים, אוכלים החל משלושה שבועות ועד 6 שבועות. מומלץ לאכול ארוחות רכות, חצי מוצקות, דלות סיבים תזונתיים. בנוסף לנוזלים ומאכלים מותרים עד כה, ניתן לאכול : מוצרי חלב: גבינה קוטג' עד 5% , גבינה צהובה 9% , גבינה מותכת לייט. בשר: עוף, הודו, דגים ללא עצמות (מבלי לרסק
אותם), קציצות בשר טחון או מן הצומח, טונה בשמן, פסטרמה עוף, פסטרמה הודו. פחמימות: צנימים, לחם לבן קלוי, פתית, מצה רגילה, קורנפלקס, אורז לבן, אטריות, פסטה, תפוח אדמה או בטטה אפויה. ירקות: חצילים קלויים,פלפל, מלפפון. פירות: אבטיח, מלון, שזיפים. ניתן לאכל בכמויות קטנות: טחינה, חומוס, אבוקדו ומיונז דיאט. יש להימנע מאכילת ירקות ופירות שלא מופיעים ברשימה. הירקות והפירות חייבים להיות מקולפים או מבושלים אך לא במחית. יש להימנע מאוכל מטוגן מכל סוג.

בשלב האחרון, שלב ה'

תזונה רגילה דלת סיבים גסים, אוכלים מהחודש השלישי לאחר הניתוח והלאה. בשלב זה חוזרים בהדרגה להרכב מזון רגיל אך לא
לכמויות המזון שהיית רגיל לאכול לפני הניתוח. ניתן לנסות להתחיל לאכול בשר בקר, עדיף להתחיל עם עגל שהוא יותר קל ללעיסה. יש לטחון את הבשר או לחתוך אותו לחתיכות קטנות. ניתן לאכול ירקות המכילים כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים, לדוגמא: דגנים מלאים, לחם מחיטה מלאה קלוי, ירקות ופירות עם קליפה וסלטים. יש להימנע מאוכל "דביק" כגון: קוקוס, תפוצ'יפס, פופקורן, לחם לא קלוי, פריכיות אורז ואגוזים. יש להימנע ממזון מטוגן ועשיר בקלוריות.
עדיין רצוי להיזהר באכילת אספרגוס, תרד עלים, כרובית, ברוקולי עם גבעולים, שעועית ירוקה, כרישה , סלרי, תירס, וכרוב. רצוי להימנע מקליפה פנימית של פרי הדר ופירות יבשים בכמות גדולה. חשוב מאוד לאחר ניתוח קיצור שרוול להפחית את הכמויות, ויש להמנע ממזונות כמו אפרסמון, פרי הדר, מנגו, אננס, סברס וסלרי, שעלולים לחסום את המעיים. יתכן שלאחר ניתוח שרוול קיבה לא תהיו יכולים לעכל מזון מסויים, ולכן כל התקופה לאחר הניתוח היא תקופת הסתגלות שבה אתם לומדים מה טוב לכם לאכול באופן אישי.

תזונה לאחר ניתוח שרוול  מומלצת בחום, על מנת לשמור על המשקל, לאכול מנות קטנות יותר ולבחור מזון בריא יותר. במהלך התזונה אנו מתרחקים ממזון הכולל סוכרים וממשקאות תוססים. בזמן האכילה אנו אוכלים לאט, וביום יום משתתפים בפעילות גופנית.

ייעוץ נטורופתי חינם

הצטרפו לקבוצת פליאו בפייסבוק וקבלו תשובות מנטורופתית ND מוסמכת אודות הדיאטה הבריאה והמובילה בעולם.