brown-rice-699836_960_720

תזונה לקנדידה

קנדידה היא פטרייה שמהווה חלק ממערכת העיכול שלנו. הקנדידה מופיעה כחלק ממערך הבקטריות בזמן הסמוך ללידה. הקנדידה לא מפריעה, כל עוד המערכת החיסונית שלנו חזקה.

אז מה גורם לקנדידה להתפשט ולפגוע?

  • תינוקות שנדבקים בפטרייה וגינלית מהאם
  • תינוקות שנולדים בלידה קיסרית
  • נטילת אנטיביוטיקה
  • תזונה עם המון סוכרים ושמרים

איך אוכלים כשמגלים שיש לכם קנדידה?

חשוב להפסיק לצרוך סוכר, שמרים, ולחמים, כולל קמח לבן.

רצוי להמנע גם ממזון משומר

בנוסף, כדאי להתחיל לבנות את המערכת החיסונית, להמנע ממצבי לחץ, מעשן וכימיקלים, וממזון מעובד. כמו כן רצוי להפחית את כמות התרופות שנוטלים.

במצב של קנדידה ננסה להחזיר את האיזון של החיידקים הטובים שיש לנו בגוף, ולעתים נצרוך פרוביוטיקה.

הקנדידה מתרבה ומפרישה רעלים לדם, ולכן היא משפיעה לרעה על בריאותנו.

מה לא אוכלים כשיש קנדידה?

  • רוטב סויה, מיונז, קטשופ, גבינות קשות, מוצרי לתת, חומץ, אוכל מעובד
  • חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, אבקת אפיה
  • סוכר, דבש, אוכל מתוק
  • עוגות, בצקים, בייגלה
  • אלכוהול.
  • מיצים ומשקאות סודה מתוקים
  • פירות – ענבים, אבטיח, פירות יבשים
  • בשרים / דגים / נקניקיות ומזון מעושן
  • קפה, תה, אלכוהול, קולה, שוקולד.

מזונות מומלצים:

  • מוצרי חיטה מלאה
  • דגנים מלאים וקטניות-
  • יוגורט ביו
  • מזון כבוש- כגון כרוב כבוש מקור טוב לחיידקים פרוביוטיים
  • דגים – סלמון, ודגי ים מים עמוקים.
  • שמן זית
  • תה צמחים – לואיזה, מליסה
  • מזונות המנקים כבד – ארטישוק, נבטים, בצל, שום, גזר, חסה
  • תבלינים מומלצים: אורגנו , כורכום , שום , רוזמרין, קינמון, כמון.
  • ירקות מבושלים
  • לשתות הרבה מים מינרליים או תה צמחים ללא ממותק, לפחות 6 כוסות ביום

 

ייעוץ נטורופתי חינם

הצטרפו לקבוצת פליאו בפייסבוק וקבלו תשובות מנטורופתית ND מוסמכת אודות הדיאטה הבריאה והמובילה בעולם.